We hebben heel bewust gekozen voor een eigen niche, de wijnen uit de Beaujolais. Dit is een onderschatte wijnstreek die omwille van het slecht imago van de “Beaujolais Nouveau/Primeur” nog nauwelijks in het klassiek aanbod van de professionele wijnhandel in Vlaanderen aanwezig is. Het aanbod in de grootwarenhuizen beperkt zich ook vaak tot de promotie-aanbiedingen in november als de Beaujolais Primeur of Nouveau terug op de markt komt of de Saint-Amour rond Valentijn. In het beste geval gaat dit dan samen met een aanbieding van enkele andere wijnen uit de Beaujolais.
Hoewel de naam Beaujolais tot de meest bekende wijntermen in wereld behoort, is de rijkdom en de variëteit van de Beaujolais wijnregio vaak onbekend. Men raast er snel doorheen op weg naar het Zuiden. Het is nochtans een heel mooie streek. Het wordt het Toscane van Frankrijk genoemd, gekenmerkt door zacht glooiende heuvels, leuke wijndorpjes en heel wat onbekende troeven en een heerlijke gastronomie. De wijnboeren uit de Beaujolais hebben heel wat kwaliteit te bieden. Wij hebben bewust gekozen om ons assortiment vooral te focussen op de kwaliteitswijnen van de 10 Crus van deze wijnstreek: Morgon, Fleurie, Saint-Amour, Julienas, Chiroubles, Régnié, Chénas, Brouilly, Côte de Brouilly en Moulin à Vent. Dat neemt niet weg dat er ook heel wat lekkere basiswijnen uit de Beaujolais en de “Beaujolais villages” te vinden zijn. In de afgelopen jaren zijn deze eveneens sterk in kwaliteit toegenomen.
Beaujolais is meestal een lekkere fruitige wijn die zich perfect leent voor op het terras maar die evengoed past als all-round combinatie bij een maaltijd. Een fris gekoelde beaujolais past vaak perfect bij een visgerecht of een slaatje als voorgerecht. Tegen dat de temperatuur wat is gestegen gaat hij evengoed bij een vleesschotel als hoofdgerecht. Op die wijze kan je uw hele maaltijd begeleiden met dezelfde fles en hoef je niet zitten te tobben over de keuze tussen wit of rood.
De crus van de Beaujolais bieden vaak stevige rode wijnen met veel materie, met een mooie structuur en veel fruit. Ze hebben ook een bewaarpotentieel van gemakkelijk 5 à 10 jaren.
Daarenboven zijn de Beaujolais wijnen vaak budgetvriendelijke, hoewel er ook wel enkele toppers tussen zitten met een hoger prijskaartje. Ook voor de liefhebbers van een dergelijke wijn hebben we iets in ons aanbod opgenomen! Een wat animale Morgonwijn op vat gelagerd, past heerlijk bij een stukje wild, of een stevige Moulin à Vent is heerlijk bij een gegrilde steak. Bijna alle Beaujolaiswijnen laten zich perfect combineren met lekkere charcuterie en salami.
We hebben begin 2014 een eigen wijngaard gekocht in de appellatie Cru Morgon. We hebben zelf een wijnboer moeten zoeken om onze wijn te maken. We hebben daarvoor Nicolas Chemarin gekozen. We zijn alvast benieuw naar de wijn die hij van onze eerste oogst zal maken en die we u vanaf 2015 zullen kunnen aanbieden, rechtstreeks van de producent, zonder enige tussenpersoon!
Behalve de Beaujolais wijnen, hebben we ook enkele lekkere champagnes in ons gamma opgenomen. We hebben gekozen voor een premier Cru en een Grand Cru op basis van 100% Chardonnay druiven uit de Côte des Blancs nabij Reims. Deze champagnes zijn gericht op finesse maar tegelijk met een mondvullend karakter. Beiden zijn heerlijk voor je aperitief maar onze Grand Cru Champagne kan je ook perfect serveren bij je voorgerecht of visschotel.