Om de winterblues te verjagen nodigen we jullie nog eens uit voor een uitgebreide proeverij!
Er staan 24 flessen op de proeftafel.
- Zaterdag 24 februari afspraak bij Freddy (Uilekot 49 in Lubbeek)
- Zondag 25 februari afspraak bij Bart (Leuvensesteenweg 273 in Boutersem)
Voor de facebookers: laat hier even weten of je gaat komen 😉
Hieronder al een sneak preview van wat we in petto hebben.
Schuimwijn
Witte Wijn
4. Les Pierres Dorées, Olivier Pezenneau, Beaujolais Blanc | Chardonnay uit het zuidelijk deel van de Beaujolais. Fris fruitig met fijne zuurtjes en een mooie romige rondheid in de mond. Perfect als aperitief of bij een salade of visschotel. | 13.2 |
5. Blanc Vieilles Vignes, Domaine Louis Loron Beaujolais Blanc | Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’. | 13.5 |
6. Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes Beaujolais Blanc | Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus. | 16.9 |
Rosé
7. Beaujolais Rosé, Domaine Loron Beaujolais Villages Rosé | Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter. | 9.9 |
Rode Wijn, fris en fruitig
8. Gamay Noir, Olivier Pezenneau Beaujolais | Lichte speelse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, een licht gerecht en licht gekoeld op zijn best. | 9.9 |
9. P’tit Grobis Rouge, Nicolas Chemarin, Beaujolais-Villages | Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté. | 13.9 |
10. Combiaty, Olivier Pezenneau Brouilly | Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas. | 13.8 |
11. La Poyebade, Olivier Pezenneau Côte de Brouilly | Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. Een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees of bij de BBQ. | 14.8 |
12. Saburin, Nicolas Chemarin Brouilly | Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent. Eventueel ook licht gekoeld serveren. | 17.8 |
13. Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand, St Amour | Ode aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren. | 17.4 |
13. Domaine Montvaillant, Bruno Adamiak Chiroubles | Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief. | 14.8 |
Rode Wijn, stevig en krachtig
15. Les Hauts, Franck Besson Chénas | Assemblage van 50% betoncuve en 50% vatopvoeding. Paarse kleur, veel fruit en rijpe tannines. Mooi gestructureerde rijke wijn met een krachtige volle afdronk. | 14.5 |
16. La Madone, Cyril Coperet Fleurie | Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet. | 15.5 |
17. Vignes de 1945 Olivier Pezenneau & Vinovo Moulin-à -Vent (100€ per 6) | Wijn van onze eigen wijngaard! Oude wijnstokken! Goed gestructureerde wijn, met rood en zwart fruit, fijne zuren, reflecteert de frissere jaargang 2021 en de gedeeltelijke houtopvoeding. Voor bij vederwild of een lekkere grillade. | 18 |
18. Clos du Fief, Franck Besson Juliénas | Intens paars gekleurde wijn met in de neus een reflectie van de opvoeding op vat. Sappige aanzet met fijne zuurtjes, gevolgd door zwart fruit. In de afdronk wat tannines en zalvende alcohol. | 17.8 |
19. MC² Nicolas Chemarin & Vinovo Morgon (100€ per 6) | Wijn van onze eigen wijngaard in lieu-dit Corcelette opnieuw in combinatie met een perceel van Nicolas in de lieu-dit Charmes! Rijke sappige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. | 18 |
20. Regnié, La Haute Ronze, Nicolas Chemarin | Stevige wijn, met toetsen van houtopvoeding en de aanzet van iets animaal. Mooie structuur. Voor bij een stoofpotje of een lichte wildschotel. | 18.5 |
21. Cuvée Louis, Domaine Montvaillant, Chiroubles | Bruno’s eerste experiment met houtlagering! Stevige Chiroubles, passend bij wild. Sappig fruit. Nog heel jong maar toch heel toegankelijk en soepel om drinken. De vatlagering is mooi verweven. (Laatste flessen) | 19.8 |
22. Morgon Vieilles Vignes, Anthony Thevenet, Morgon | Volle, krachtige wijn met veel fruit, een mooie structuur en gekenmerkt door grote sappigheid. Biologisch geteelde druiven van stokken van meer dan 80 jaar oud! | 24.9 |
23. Terre de Manganèse, Didier Desvignes Moulin à Vent | Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren! | 24.9 |
Zoete schuimwijn
24. F de Loron. Gamay Méthode Aromatique, Domaine Louis Loron | Verrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol. | 12.8 |