Schuimwijn
Witte Wijn
4. Chardonnay Guillaume Duvernay | NIEUW Mooi geel gekleurde chardonnay met florale neus en lekkere pittige smaak met fijne zuurtjes. Als aperitiefwijn of te combineren met een licht visgerecht of schelpdieren. | 13 |
5. Blanc Vieilles Vignes Domaine Louis Loron Beaujolais Blanc | Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’. | 13.9 |
6. Ptit grobis blanc Nicolas Chemarin | Chardonnay smaakt bij Nicolas Chemarin altijd net een beetje anders dan bij de andere wijnbouwers. Zijn witte wijn is wat ronder, rijker en complexer door een langere schilweking en opvoeding en een beetje houtlagering. | 15.5 |
7. Chardonnay fût de chêne Didier Desvignes Beaujolais Blanc | Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus. | 16.9 |
Rosé
8. Beaujolais Rosé Domaine Louis Loron Beaujolais Villages Rosé | Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter. | 9.9 |
Rode Wijn, fris en fruitig
9. Gamay Noir Olivier Pezenneau Beaujolais | Lichte speelse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, een licht gerecht en licht gekoeld op zijn best. | 9.9 |
10. P’tit Grobis Rouge Nicolas Chemarin Beaujolais-Villages | Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté. | 13.9 |
11. Combiaty Olivier Pezenneau Brouilly | Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas. | 13.8 |
12. Saburin Nicolas Chemarin Brouilly | Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent. Eventueel ook licht gekoeld serveren. | 17.8 |
13. Domaine Montvaillant Bruno Adamiak Chiroubles | Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief. | 14.8 |
14. Chiroubles, La Grosse Pierre, Pauline Passot, Domaine de la Grosse Pierre | NIEUW Licht rode wijn, heel speels in de mond, fijne fruitige zuurtjes. Een combinatie van sappig rood fruit, snoepjes en een mooie mineraliteit. Ideale terraswijn! | 19 |
Rode Wijn, stevig en krachtig
15. Les Hauts Franck Besson Chénas | Assemblage van 50% betoncuve en 50% vatopvoeding. Paarse kleur, veel fruit en rijpe tannines. Mooi gestructureerde rijke wijn met een krachtige volle afdronk. | 14.5 |
16. La Madone Cyril Coperet Fleurie | Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet. | 15.5 |
17. Vignes de 1945 Olivier Pezenneau & Vinovo Moulin-à-Vent (100€ per 6) | Wijn van onze eigen wijngaard! Oude wijnstokken! Volle ronde aanzet met veel fruit, mooi gestructureerde rijke wijn met fijne mondvulling. Sappige wijn met fijne zuren, mooi verweven houtopvoeding en lange afdronk. Voor bij vederwild of een lekkere grillade. | 18 |
18. Clos du Fief Franck Besson Juliénas | Intens paars gekleurde wijn met in de neus een reflectie van de opvoeding op vat. Sappige aanzet met fijne zuurtjes, gevolgd door zwart fruit. In de afdronk wat tannines en zalvende alcohol. | 17.8 |
19. MC² Nicolas Chemarin & Vinovo Morgon (100€ per 6) | Wijn van onze eigen wijngaard in lieu-dit Corcelette opnieuw in combinatie met een perceel van Nicolas in de lieu-dit Charmes! Rijke sappige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. | 18 |
20. Cuvée Louis Domaine Montvaillant Chiroubles | Bruno’s eerste experiment met houtlagering! Stevige Chiroubles, passend bij wild. Sappig fruit. Nog heel jong maar toch heel toegankelijk en soepel om drinken. De vatlagering is mooi verweven. | 19.8 |
21. Morgon Vieilles Vignes Anthony Thevenet Morgon | Volle, krachtige wijn met veel fruit, een mooie structuur en gekenmerkt door grote sappigheid. Biologisch geteelde druiven van stokken van meer dan 80 jaar oud! | 24.9 |
22. Terre de Manganèse Didier Desvignes Moulin à Vent | Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren! | 24.9 |
23. Le Rocher, Nicolas Chemarin Beaujolais-Villages | Terug na 2 jaar afwezigheid! Topwijn van onze wijnbouwer Nicolas Chemarin. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn stuk vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …) | 32 |
Zoet
24. F de Loron Domaine Louis Loron Gamay Ancestrale | Verrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol. | 12.8 |