Proeflijst 9 / 10 / 11 September

Schuimwijn

1. Chardonnay Royal, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut
100% Chardonnay, fris en fruitige aperitief schuimwijn. Heel toegankelijk, drinkplezier.14.6
2. Crémant Rosé, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne
Rosé schuimwijn. Pinot noir en Gamay, niet zoet, speels, fruitig en rond. Past ook bij je voorgerecht van gerookte vis of sushi.15.3
3. Cuvée Imperial, Domaine Louis Loron
Crém de Bourgogne Blanc de Blancs
Houtgelagerde schuimwijn, extra lange rijping ‘sur lies’. Chardonnay en Aligoté. Volle,rijke smaak. Voor bij je hapjes of bij een voorgerecht zoals gebakken sint-jacobsnootjes.15.7

Witte Wijn

4. Les Pierres Dorées, Olivier Pezenneau, Beaujolais BlancChardonnay uit het zuidelijk deel van de Beaujolais. Fris fruitig met fijne zuurtjes en een mooie romige rondheid in de mond. Perfect als aperitief of bij een salade of visschotel.13.2
5. Ptit Grobis Blanc, Nicolas Chemarin
Beaujolais Blanc
100% Chardonnay. 5 dagen schilweking gekregen. De wijn is goudgeel en zet mooi rond en vol aan in de mond met een lichte kruidigheid. Ideaal bij visgerechten en schaaldieren of wit vlees (kip).15.5
6. Blanc Vieilles Vignes, Domaine Louis Loron
Beaujolais Blanc
Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’.13.5
7. Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes
Beaujolais Blanc
Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus.15.5

Rosé

8. Beaujolais Rosé, Domaine Loron
Beaujolais Villages Rosé
Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter.8.5

Rode wijn, Fris en Fruitig

9. Gamay Noir, Olivier Pezenneau BeaujolaisLichte zomerse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, licht gekoeld op zijn best.9.9
10. Ray-Zin, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Rouge
Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté.9.9
11. P’tit Grobis Rouge, Nicolas Chemarin, Beaujolais-VillagesNatuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté.11.3
12. Domaine Montvaillant, Bruno Adamiak
Chiroubles
Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief.13.4
13. Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand, St AmourOde aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren.15.8
14. Combiaty, Olivier Pezenneau
Brouilly
Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas.13.8
15. Lieu Dit Brouilly, Olivier Pezenneau
Côte de Brouilly
Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees of bij de BBQ.14.8
16. Les Cérisiers, Pascal Aufranc JuliénasFijne elegante wijn met veel rood fruit en kersenzuurtjes. Sappig drinkplezier. Mooie evenwichtige plezierige wijn.14.2

Rode wijn, Stevig en Krachtig

17. Les Hauts, Franck Besson ChénasAssemblage van 50% betoncuve en 50% vatopvoeding. Paarse kleur, veel fruit en rijpe tannines. Mooi gestructureerde rijke wijn met een krachtige volle afdronk.14.5
18. En Remont, Pascal Aufranc ChénasDonker intens gekleurde wijn van heel oude stokken uit 1939. Fruitige aanzet van rijp zwart fruit (bessen en bramen). Veel materie met een kruidige toets en een mooie lange afdronk.14.5
19. La Madone, Cyril Coperet
Fleurie
Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet.15.5
20. Tradition, Didier Desvignes
Moulin-à-Vent
Volle stevige wijn, met wat structurerende tannines. Op vat opgevoed. Mondvullend karakter. Om te combineren met wild, stoofpotjes of stevige paté of gegrild vlees op de BBQ.16.5
21. Morgon Corcelette Bellevue 2019, Morgon (100eur per 6) Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. Stevige vatopvoeding.18
22. Juliénas Vieilles Vignes, Bernard SantéVan één van de best gelegen percelen in Juliénas, de ‘Clos des Mouches’. Heel elegante maar toch krachtige wijn met houtopvoeding. Serveren bij edelwild.17.8
23. Clos du Fief, Franck Besson JuliénasIntens paars gekleurde wijn met in de neus een reflectie van de opvoeding op vat. Sappige aanzet met fijne zuurtjes, gevolgd door zwart fruit. In de afdronk wat tannines en zalvende alcohol.17.8
24. Probus, Pascal Aufranc JuliénasKrachtige volle wijn opgevoed in een eivormige cuve. Intense aanzet met veel rood en zwart fruit. Veel mondvulling en een lange afdronk.17.8
25. Cuvée Louis, Domaine Montvaillant, ChiroublesBruno’s eerste experiment met houtlagering! Stevige Chiroubles, passend bij wild. Sappig fruit. Nog heel jong maar toch heel toegankelijk en soepel om drinken. De vatlagering is mooi verweven17.4
26. Côte de Brouilly, Lieu-dit Brouilly, Fût de Chêne, Olivier PezenneauSappige rode wijn met veel fruit. Mooie houtlagering die extra body geeft. Te combineren met een stevige mooie vleesschotel of bij fijn grill-vlees op de BBQ, of gewoon om zo van te genieten!19.8
27. Regnié, La Haute Ronze, Nicolas ChemarinVrij stevige wijn, met toetsen van houtopvoeding, aanzet van iets animaal. Mooie structuur. Voor bij een stoofpotje of een lichte wildschotel.18.5
28. Les Vignes de Jeannot, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Vieilles Vignes
Wijnstokken van 80 jaar oud. Licht hout gelagerd. Een stevige wijn die past bij vleesgerechten zoals gebakken kalkoenfilet of varkenshaasje.19.5
29. Terre de Manganèse, Didier Desvignes
Moulin à Vent
Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren!24.9
30. Le Rocher, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages
Topwijn van onze wijnbouwer. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …)26.7