Het facebook event vind je op deze link.
Schuimwijn | aantal flessen | ||
1. Chardonnay Royal, Domaine Louis Loron Crémant de Bourgogne Brut | 100% Chardonnay, fris en fruitige aperitief schuimwijn. Heel toegankelijk, drinkplezier. | 14.6 | |
2. Crémant Rosé, Domaine Louis Loron Crémant de Bourgogne | Rosé schuimwijn. Pinot noir en Gamay, niet zoet, speels, fruitig en rond. Past ook bij je voorgerecht van gerookte vis of sushi. | 15.3 | |
3. Cuvée Imperial, Domaine Louis Loron Crém de Bourgogne Blanc de Blancs | Houtgelagerde schuimwijn, extra lange rijping ‘sur lies’. Chardonnay en Aligoté. Volle,rijke smaak. Voor bij je hapjes of bij een voorgerecht zoals gebakken sint-jacobsnootjes. | 15.7 | |
Witte Wijn | aantal flessen | ||
4. Les Pierres Dorées, Olivier Pezenneau, Beaujolais Blanc | Chardonnay uit het zuidelijk deel van de Beaujolais. Fris fruitig met fijne zuurtjes en een mooie romige rondheid in de mond. Perfect als aperitief of bij een salade of visschotel. | 13.2 | |
5. Ptit Grobis Blanc, Nicolas Chemarin Beaujolais Blanc | 100% Chardonnay. 5 dagen schilweking gekregen. De wijn is goudgeel en zet mooi rond en vol aan in de mond met een lichte kruidigheid. Ideaal bij visgerechten en schaaldieren of wit vlees (kip). | 15.5 | |
6. Blanc Vieilles Vignes, Domaine Louis Loron Beaujolais Blanc | Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’. | 13.5 | |
7. Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes Beaujolais Blanc | Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus. | 15.5 |
Rosé | aantal flessen | |||||
8. Beaujolais Rosé, Domaine Loron Beaujolais Villages Rosé | Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter. | 8.5 | ||||
Zoet | aantal flessen | |||||
30. Fun’Ambulles, Nicolas Chemarin Vin mousseux Gamay Aromatique | Verrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol. | 11.7 | ||||
Rode Wijn, fris en fruitig | aantal flessen | |||||
9. Gamay Noir, Olivier Pezenneau Beaujolais | Lichte zomerse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, licht gekoeld op zijn best. | 9.9 | ||||
10. Ray-Zin, Nicolas Chemarin Beaujolais-Villages Rouge | Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté. | 9.9 | ||||
11. P’tit Grobis Rouge, Nicolas Chemarin, Beaujolais-Villages | Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté. | 11.3 | ||||
12. Domaine Montvaillant, Bruno Adamiak Chiroubles | Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief. | 13.4 | ||||
13. Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand, St Amour | Ode aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren. | 15.8 | ||||
14. Combiaty, Olivier Pezenneau Brouilly | Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas. | 13.8 | ||||
15. La Poyebade, Olivier Pezenneau Côte de Brouilly | Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees of bij de BBQ. | 14.8 | ||||
16. Saburin, Nicolas Chemarin Brouilly | Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent. Eventueel ook licht gekoeld serveren. | 17.8 | ||||
Rode Wijn, stevig en krachtig | aantal flessen | ||
17. Les Hauts, Franck Besson Chénas | Assemblage van 50% betoncuve en 50% vatopvoeding. Paarse kleur, veel fruit en rijpe tannines. Mooi gestructureerde rijke wijn met een krachtige volle afdronk. | 14.5 | |
18. La Madone, Cyril Coperet Fleurie | Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet. | 15.5 | |
19. Tradition, Didier Desvignes Moulin-à-Vent | Volle stevige wijn, met wat structurerende tannines. Op vat opgevoed. Mondvullend karakter. Om te combineren met wild, stoofpotjes of stevige paté of gegrild vlees op de BBQ. | 18 | |
20. Moulin à Vent, Olivier Pezenneau & Vinovo, Vieilles Vignes (100eur per 6) | Wijn van onze eigen wijngaard! Oude wijnstokken! Goed gestructureerde wijn, met rood en zwart fruit, fijne zuren, reflecteert de frissere jaargang 2021 en de gedeeltelijke houtopvoeding. Voor bij vederwild of een lekkere grillade. | 18 | |
21. Morgon Corcelette Bellevue 2019, Morgon (100eur per 6) | Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. Stevige vatopvoeding. | 18 | |
22. Juliénas, Vieilles Vignes, Bernard Santé | Van één van de best gelegen percelen in Juliénas, de ‘Clos des Mouches’. Heel elegante maar toch krachtige wijn met houtopvoeding. Serveren bij edelwild. (Laatste flessen van de laatste jaargang door Bernard gemaakt) | 17.8 | |
23. Clos du Fief, Franck Besson Juliénas | Intens paars gekleurde wijn met in de neus een reflectie van de opvoeding op vat. Sappige aanzet met fijne zuurtjes, gevolgd door zwart fruit. In de afdronk wat tannines en zalvende alcohol. | 17.8 | |
24. Cuvée Louis, Domaine Montvaillant, Chiroubles | Bruno’s eerste experiment met houtlagering! Stevige Chiroubles, passend bij wild. Sappig fruit. Nog heel jong maar toch heel toegankelijk en soepel om drinken. De vatlagering is mooi verweven. (Laatste flessen) | 17.4 | |
25. Côte de Brouilly, Lieu-dit Brouilly, Fût de Chêne, Olivier Pezenneau | Sappige rode wijn met veel fruit. Mooie houtlagering die extra body geeft. Te combineren met een stevige mooie vleesschotel of bij fijn grill-vlees op de BBQ, of gewoon om zo van te genieten! (Laatste flessen) | 19.8 | |
26. Regnié, La Haute Ronze, Nicolas Chemarin | Vrij stevige wijn, met toetsen van houtopvoeding, aanzet van iets animaal. Mooie structuur. Voor bij een stoofpotje of een lichte wildschotel. | 18.5 | |
27. Les Vignes de Jeannot, Nicolas Chemarin Beaujolais-Villages, Vieilles Vignes | Wijnstokken van 80 jaar oud. Licht hout gelagerd. Een stevige wijn die past bij vleesgerechten zoals gebakken kalkoenfilet of varkenshaasje. | 19.5 | |
28. Terre de Manganèse, Didier Desvignes Moulin à Vent | Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren! | 24.9 | |
29. Le Rocher, Nicolas Chemarin Beaujolais-Villages | Topwijn van onze wijnbouwer Nicolas Chemarin. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn stuk vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …) | 26.7 |