Eindejaarsproeverij 2021

Iedereen van harte welkom bij Freddy (Uilekot 49 in Lubbeek) op zondag 28 november.

We werken met verschillende tijdsslots, enkel op reservatie (en uiteraard met covid safe tickets). Dus laat iets weten als je er bij wil zijn!

  • 14u tot 15u30
  • 15u45 tot 17u15
  • 17u30 tot 19u

Hieronder alvast de proeflijst. Wil je bestellen of inschrijven? Graag een mailtje naar info@vinovo.be.

Schuimwijnaantal
flessen
Chardonnay Royal, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut
100% Chardonnay, fris en fruitige aperitief schuimwijn. Heel toegankelijk, drinkplezier.13.6 
Crémant Rosé, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne
Rosé schuimwijn. Pinot noir en Gamay, niet zoet, speels, fruitig en rond. Past ook bij je voorgerecht van gerookte vis of sushi.14.7 
Cuvée Imperial, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs
Houtgelagerde schuimwijn, extra lange rijping ‘sur lies’. Chardonnay en Aligoté. Volle,rijke smaak. Voor bij je hapjes of bij een voorgerecht zoals gebakken sint-jacobsnootjes.14.9 
Witte Wijnaantal
flessen
Ptit Grobis Blanc, Nicolas Chemarin
Beaujolais Blanc
100% Chardonnay. 5 dagen schilweking gekregen. De wijn is goudgeel en zet mooi rond en vol aan in de mond met een lichte kruidigheid. Ideaal bij visgerechten en schaaldieren of wit vlees (kip).12.9 
Blanc Vieilles Vignes, Domaine Louis Loron
Beaujolais Blanc
Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’.13.5 
Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes
Beaujolais Blanc
Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus.15.5 



Roséaantal
flessen
Beaujolais Rosé, Domaine Loron
Beaujolais Villages Rosé
Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter.8.5 




Rode Wijn, fris en fruitig
aantal
flessen
Gamay Noir, Olivier Pezenneau BeaujolaisLichte zomerse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, licht gekoeld op zijn best.9.9 
Ray-Zin, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Rouge
Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté. ????9.9 
Granits Bleus, Jean-Marc Lafont Beaujolais-Villages RougeVrij stevige Beaujolais Villages van 80 jaar oude stokken met een minerale ondertoon, veel fruit, past uitstekend bij een charcuterieschotel of een lekker stuk varkensvlees.9.9 
Le Saburin, Nicolas Chemarin
Brouilly
Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent. Eventueel ook licht gekoeld serveren.17.8 
Domaine Montvaillant, Bruno Adamiak
Chiroubles
Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief.13.4 
Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand, St AmourOde aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren.15.8 
Combiaty, Olivier Pezenneau
Brouilly
Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas.13.4 
Lieu Dit Brouilly, Olivier Pezenneau
Côte de Brouilly
Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees of bij de BBQ.14.5 



Rode Wijn, stevig en krachtigaantal
flessen
La Madone, Cyril Coperet
Fleurie
Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet.14.5 
Morgon Corcelette Bellevue 2018, Morgon (100eur per 6)Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. Stevige vatopvoeding.18 
Morgon Corcelette Bellevue 2019, Morgon (100eur per 6)Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. Stevige vatopvoeding.18 
Tradition, Didier Desvignes
Moulin-à-Vent
Volle stevige wijn, met wat structurerende tannines. Op vat opgevoed. Mondvullend karakter. Om te combineren met wild, stoofpotjes of stevige paté of gegrild vlees op de BBQ.16.5 
Cuvée Louis, Domaine Montvaillant, ChiroublesBruno’s eerste experiment met houtlagering! Stevige Chiroubles, passend bij wild. Sappig fruit. Nog heel jong maar toch heel toegankelijk en soepel om drinken. De vatlagering is mooi verweven17.4 
Juliénas Vieilles Vignes, Bernard SantéVan één van de best gelegen percelen in Juliénas, de ‘Clos des Mouches’. Heel elegante maar toch krachtige wijn met houtopvoeding. Serveren bij edelwild.17.8 
Les Vignes de Jeannot, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Vieilles Vignes
Wijnstokken van 80 jaar oud. Licht hout gelagerd. Een stevige wijn die past bij vleesgerechten zoals gebakken kalkoenfilet of varkenshaasje.19.5 
Terre de Manganèse, Didier Desvignes
Moulin à Vent
Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren!24.9 
Le Rocher, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages
Topwijn van onze wijnbouwer. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …)26.7 



Zoetaantal
flessen
Fun’Ambulles, Nicolas Chemarin
Vin mousseux Gamay Aromatique
Verrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol.11.7 





  • Pagina
  • Blok

Tabel

Voeg een tabel in — perfect voor het delen van grafieken en gegevens.

Stijlen

about:blankabout:blank

VersieJazz muzikantRelease datum
5.2Jaco Pastorius7 mei 2019
5.1Betty Carter21 februari 2019
5.0Bebo Valdés6 december 2018

Standaardabout:blankabout:blank

VersieJazz muzikantRelease datum
5.2Jaco Pastorius7 mei 2019
5.1Betty Carter21 februari 2019
5.0Bebo Valdés6 december 2018

StrepenStandaard stijlNiet ingesteldStandaardStrepen

Kleur

Tabel-instellingen

Tabelcellen met een vaste breedteHeader sectieFooter sectie

Geavanceerd

Naar het geselecteerde blok springenEindejaarsproeverij 2021 is nu live.

Wat is het volgende?Pagina adresPagina bekijkenLink kopiërenAltijd pre-publicatie-controles tonen.

  • Document
  • Tabel

MeldingenPagina gepubliceerd.